Allround medewerker/voorman Surinder

Na een snuffelstage en vanuit een BBL-opleiding bij Van den Berg te hebben gewerkt, is Surinder inmiddels alweer acht jaar werkzaam bij Van den Berg Schilders. Deze alleskunner verzorgt naast schilderwerk ook beglazing, behang en meer. "Eigenlijk doe ik alles."

"Wat prettig is aan het werken bij Van den Berg Schilders, is dat er met je wordt meegedacht. Er wordt rekening gehouden met je thuissituatie. Dat heb ik vooral gemerkt toen ik vader werd. Dan heb je natuurlijk meer tijd nodig voor je privesituatie. In mijn uren, planning en dergelijke was van alles mogelijk. Je hoort wel eens dat dat bij grote bedrijven wel anders is. Daar ben je sneller een nummertje en is er minder mogelijk. Van den Berg Schilders is daarentegen iets kleiner en een familiebedrijf."

Iedereen kent iedereen

"Iedereen kent iedereen binnen het bedrijf en iedereen is ook bereid zich af en toe eens aan te passen als dat nodig is. Zoals op het moment dat ik dus vader werd. Maar los daarvan wordt er ook gekeken naar met wie je werkt. Met wie je een klik hebt en wat je het liefste doet en wilt leren."

Zelf invullen

"Ik begin op locatie meestal om 7.00 uur en werk tot ongever 17.00 uur. In totaal heb je een uurtje pauze op een dag. Dat is vaak twee keer een kwartiertje voor koffie en een keer een half uur voor de lunch. Een beetje naar eigen invulling. En qua eindtijd zit het ook altijd wel goed. Ik wil de avonden altijd op tijd thuis zijn bij mijn gezin, en dat lukt altijd."

Alles is op te lossen

In elk vak stuit je wel eens op een uitdaging. Dat is in het schildersvak dus ook niet anders. "Bijvoorbeeld wanneer je samenwerkt met een timmerman of bouwbedrijf. Dat gebeurt het wel eens dat je afhankelijk bent van hun planning. Loopt er bij hen dan iets uit, dan loop je zelf ook uit. Maar dat is altijd op te lossen en je hoeft niet stil te gaan zitten. Er is op dezelfde locatie dan wel iets anders waar ik alvast aan kan beginnen, of ik ga alvast aan de slag op een andere locatie in de buurt."

Zichtbaar resultaat

Het leukste aan het schildersvak? Dat is volgens Surinder vooral het resultaat. "Je maakt altijd iets moois. Soms rijd ik in mijn eigen tijd ergens langs waar ik aan het werk ben geweest. En dan denk ik: 'Het ziet er nog steeds mooi uit, dat is leuk.' En natuurlijk de tevreden klant, altijd fijn. Je hebt ook wel eens dat het qua tijd wat krap wordt om het mooi af te ronden. En als je het dan toch flikt, is dat prachtig."

Exclusieve locaties

Naast het zichtbare, tastbare resultaat dat je als schilder neerzet, kom je ook op interessante locaties. Bijvoorbeeld overheidsgebouwen waar je anders nooit komt of een mooie uitkijktoren bij het Militair Museum. Dat is onder de schilders van Van den Berg Schilders een veelgenoemde locatie die vaak bijblijft. "En ook locaties van tentoonstellingen die nog niet geopend zijn. Dan ben jij de eerste die al van alles te zien krijgt."

Fris en fruitig

Plezier is het allerbelangrijkst als je het Surinder vraagt. En dat komt bij hem mede door de vierdaagse werkweek. "Je hebt toch die extra dag, dat scheelt enorm. Je komt echt tot rust en kan je doordeweeks beter op het werk focussen, in plaats van naar het weekend toe te leven. In het weekend ga ik graag vissen, voetballen en ben ik natuurlijk met mijn gezin. Thuis klus ik soms wat, want daar heb ik ook genoeg tijd voor nu. Om dan maandags weer fris en fruitig aan het werk te gaan."

Bekijk direct onze vacatures

Henk

Projecten

Dorien

Office

Gerrit-Jan

Eigenaar

Financieel Medewerker

Bekijk onze vacature!