Beglazing

Van den Berg Schilders is ook de vakman als het gaat om beglazing! Wij volgen de nieuwste ontwikkelingen in dit vak op de voet en bieden dus altijd de meest passende en innoverende mogelijkheden. Wist u bovendien dat wij ook thuis zijn in het onderhoud en de beglazing van monumentale panden?

Duurzaam in glas

Beglazing is meer dan alleen het zetten van glas. Glas in uw woning of vastgoed heeft als functie: isolatie, lichtinval en veiligheid (denk aan inbraakpreventie). Het is bijvoorbeeld belangrijk te letten op kierdichting, kitafdichtingen langs het glas en veiligheidskeurmerken. Op die manier kan de levensduur van het glas aanzienlijk worden verlengd, en beschermt het glas zoals het zou moeten doen.

Isolatie

Isolatie is een van de belangrijkste functies van beglazing. Het gaat hierbij om isolatie tegen warmte en kou, maar natuurlijk ook tegen geluid. Gelukkig wordt de kwaliteit van glas beter en beter en kan men ruimtes door middel van beglazing steeds beter isoleren. Er is een wereld van verschil in de isolatiewaarde van beglazing. Tegenwoordig wordt in nieuwbouw al geen enkel glas meer gebruikt, maar alleen al in dubbel glas zijn de verschillen groot.

Hoogrendementsbeglazing

Meer en meer wordt er gekozen voor hoogrendementsbeglazing (HR). Dit is in de basis altijd dubbel glas, afgewerkt met een transparante metaalcoating die warmte reflecteert. De isolatiewaarde van de hoogrendementsbeglazing wordt aangeduid met plussen. Zo is HR+ glas isolerend, maar niet zo goed als HR++ of HR+++. Wilt u meer weten over beglazing of advies over de beste keuze voor u? Neem contact met ons op!

Vrijblijvend een afspraak maken

Henk

Projecten

Dorien

Office

Gerrit-Jan

Eigenaar